• Easy Sign In
    RPX

Tuesday, Jun 25th

Last update:12:54:10 PM GMT

Kyiv 09:54* NY 02:54* Tokyo 15:54  Johannesburg 08:54  London 07:54* Moscow 11:54* Frankfurt / Warsaw 08:54* Shanghai 14:54  Delhi 12:24 
e-mail

Міністерство освіти і науки Україні та бізнес спільно розвиватимуть освіту в Україні. Така домовленість досягнута на першому засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів при Міністерстві освіти та науки України, яке пройшло у четвер, 26 травня під головуванням Міністра освіти і науки, молоді і спорту України Дмитра Табачника та глави Об‘єднаного руху роботодавців України, глави Ради директорів Group DF Дмитра Фірташа.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ в прес-службі Group DF, Д.Табачник відзначив, що Рада вітчизняних та іноземних інвесторів при МОН України сприятиме залученню і ефективному використанню інвестицій українських та іноземних інвесторів для забезпечення розвитку освіти і науки в Україні.

"Сьогодні державного фінансування недостатньо, тому важливо розвивати механізми залучення позабюджетних коштів. Для того, щоб фінансувати не процес, а результат, необхідні також цільові приватні інвестиції в освіту і науку", - відзначив Д.Табачник.

Глава Об‘єднаного руху роботодавців України Дмитро Фірташ відзначив, що спільна робота урядових структур та бізнесу є прикладом ефективного державно-приватного партнерства в питаннях модернізації освіти і науки та стимулювання інноваційного розвитку економіки України.

"Коли бізнес прагне розвитку, в першу чергу він думає про кваліфіковані кадри та впровадження нових технологій. Це речі, які складають основу конкурентоспроможності. Тому взаємодія бізнесу та науки, бізнесу та освіти – це основа сильної економіки. Ми не можемо існувати один без одного", - відзначив Д.Фірташ.

Сторони домовились, що найближчим часом будуть визначені пріоритетні питання, для вирішення яких необхідно об‘єднання зусиль освітян, науковців та інвесторів.

В ході першого засідання Рада вітчизняних та іноземних інвесторів при МОН України ухвалила рішення щодо стимулювання розвитку хімічної освіти в Україні. "Міносвіти та вищим і професійно-технічним навчальним закладам вжити заходів щодо поліпшення якості хіміко-технологічної освіти як пріоритетного напряму для промисловості України", - відзначається у протокольному рішенні за підсумками засідання.

Міносвіти України та українські роботодавці сформують пропозиції щодо показників державного замовлення вищим та професійно-технічним навчальним закладам на підготовку кадрів хімічного профілю. Також вони внесуть до Кабінету Міністрів України свої пропозиції щодо розширення Державної цільової соціальної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року.

Глава Ради директорів Group DF Д.Фірташ вирішив підтримати міжнародну шкільну олімпійську команду з хімії. "Українські школярі за 17 років на міжнародних хімічних олімпіадах здобули 66 медалей. Вони виступають на рівні зі школярами з Німеччини та Великобританії. Це дуже вагомий результат, який свідчить, що українська молодь дуже талановита", - відзначив Дмитро Фірташ.

Група компаній Group DF також запровадила щорічну персональну вчительську стипендію педагогам, які підготували переможців Всеукраїнської хімічної олімпіади серед учнів 10-11 класів у розмірі 5000 грн на рік. Двадцяти шести школам, які підготували призерів Всеукраїнської шкільної олімпіади з хімії 2010/2011 року та професійно-технічним навчальним училищам, які роблять найбільш вагомий вклад в підготовку професійно-технічних фахівців для підприємств хімічної галузі до нового навчального року будуть презентовані нові набори мікропосуду та реактивів для проведення хімічного синтезу та аналізу. Переможцям Всеукраїнської шкільної олімпіади з хімії 2010/2011 року Дмитро Фірташ подарував ноутбуки. Цінними подарунками також були нагороджені і кращі студенти, які вже здобувають хімічну освіту у вищих навчальних закладах.

Для того, щоб зробити навчальний процес більш цікавим та продуктивним, група компаній Дмитра Фірташа спільно з Міністерством також планують розробити серію навчально-популярних фільмів для школярів. Вони стосуватимуться цікавих дослідів з хімії, ролі хімії в житті кожної людини, а також застосуванні хімічної науки та знань безпосередньо на виробництві.

"Для підтримки шкільної хімічної освіти в 2011/2012 році ми плануємо витратити близько 2 млн. грн. Я вважаю це добрим початком і хочу заохотити інших підприємців в Україні замислюватися над майбутнім та інвестувати у розвиток освіти. Ці інвестиції – інвестиції у майбутнє. Адже ми, підприємці, та освітяни маємо робимо спільну справу – об’єднувати можливості та працювати на розвиток України", - зазначав Д.Фірташ.

news.liga.net